Прекрасната Василиса

Прекрасната Василиса

Драматизација на анимираната сликовница „Пракрасната Василиса“ Галеријата на фотографии можете да ја погледнете во галерија или на овој...
Промоција на романот на Горјан Петревски„Јавачот на божилак“

Промоција на романот на Горјан Петревски„Јавачот на божилак“

По повод светскиот ден на книгата и авторското право 23 април во просториите на ЈОУ Библиотека ФЕТКИН се одржа промоција на најновиот роман на Горјан Петревски „Јавачот на божилак “. Галеријата на фотографии можете да ја погледнете во галерија или на овој...
70 години од смртта на народниот херој Стефан Хаџи – Тефов Феткин

70 години од смртта на народниот херој Стефан Хаџи – Тефов Феткин

70 години од смртта на народниот херој Стефан Хаџи – Тефов Феткин, чие име го носи библиотеката во Кавадарци. По тој повод Библиотеката „Феткин“ одржа Свечена Академија во малата сала при Домот на културата на 18 март (Вторник) во 12 часот. Галеријата на...