Промоција – Винка Саздова

Промоција – Винка Саздова

Во рамките на Саемот на книга 2013 и Месецот на книгата македонската писателка Винка Саздова, имаше промоција на нејзините дела. Галеријата на фотографии од оваа промоција можете да ја погледнете на овој...
Поетско читање во спомен на поетот Томе Андов

Поетско читање во спомен на поетот Томе Андов

Во спомен на поетот Томе Андов , на 7 октомври 2013 год. во просториите на Библиотека ФЕТКИН – Кавадарци во 17:30 ч, се одржа Поетско Читање, во организација на Библиотека „Феткин“ и друштво на писатели „Тиквешки Цветови“. Повеќе фотографии можете да погледнете...
Чествување по повод 90 години од раѓањето на С.Х Тефов – ФЕТКИН

Чествување по повод 90 години од раѓањето на С.Х Тефов – ФЕТКИН

По повод 90 години од раѓањето на патронот на библиотека ФЕТКИН – Кавадарци, Стефан Хаџи Тефов – Феткин, беше одржана свечена академија, на која се положи свежо цвеќе на бистата на патронот, и беа доделени награди од паспишаниот литературен конкурс...