Донација од ДРЕКСЛМАИЈЕР

Донација од ДРЕКСЛМАИЈЕР

Донација на столици од компанијата „ДРЕКСЛМАИЈЕР“ за библиотеката „Феткин“-Кавадарци. Ви благодариме и се надеваме дека и понатаму ќе имаме успешна...
Промоција на книгата „Скокни-прескокни“ од Васил Мукаетов

Промоција на книгата „Скокни-прескокни“ од Васил Мукаетов

По повод светскиот ден на книгата и авторското право, во библиотеката „Феткин“ се одржа промоција на книгата „Скокни-прескокни“ од писателот Васил Мукаетов, добитник на наградата „Ванчо Николески“. Гости на промоцијата беа учениците од 2-ро одделение од училиштето...
Светски ден на детската книга

Светски ден на детската книга

Денес е свескиот ден на детска книга и роденден на Ханс Кристијан Андерсен. По тој повод во библиотеката се одбележа денот со обработка на книгата „Грдото Пајче“ со децата од 2-ро одделение од училиштето„Страшо Пинџур“ и Мкица...
Ден на Франкофонијата

Ден на Франкофонијата

По повод денот на Франкофонијата, ЈОУ Библиотека„Феткин“ Ви ги препорачува делата од Француските класици