На денешен ден 1628 година роден е Шарл Перо автор на Црвенкапа

На денешен ден 1628 година роден е Шарл Перо автор на Црвенкапа

На денешен ден 1628 година роден е Шарл Перо автор на Црвенкапа која добро ја знаат и најмладите и повозрасните, но секогаш е убаво да се препрочита и слушне како некој ви ја прераскажува Станува збор за девојче наречено Црвенкапа, по црвената наметка што ја носи....
Проектна активност на тема: „Праисторија во Македонија“ се одржа во просториите на Библиотека „Феткин“

Проектна активност на тема: „Праисторија во Македонија“ се одржа во просториите на Библиотека „Феткин“

Проектна активност на тема: „Праисторија во Македонија“ се одржа во просториите на Библиотека „Феткин“, со учениците од VI одд. кои се вклучени во историската секција со наставник Моника Василевска од ООУ „Диката Ангелов Габерот“...
Во просториите на Библиотека „Феткин“ се одржа традиционалниот новогодишен концерт „Во светот на бајките“

Во просториите на Библиотека „Феткин“ се одржа традиционалниот новогодишен концерт „Во светот на бајките“

Во просориите на Библиотека „Феткин“ се одржа традиционалниот новогодишен концерт „Во светот на бајките“, со професор Љупчо Коскаров и професор Дарко Мариновски, вокал Александар Здравков и Бојана Попова –...
Концерт на популарна музика „Во Светот на бајките“

Концерт на популарна музика „Во Светот на бајките“

На 28.12.2021 година, во просториите на библиотеката „ Феткин“, ќе се одржи концерт на популарна музика „Во Светот на бајките“ со професорите Љупчо Коскаров и Дарко Мариновски со гостите Александар Здравков и Бојана...