Чествување по повод 90 години од раѓањето на С.Х Тефов – ФЕТКИН

Чествување по повод 90 години од раѓањето на С.Х Тефов – ФЕТКИН

По повод 90 години од раѓањето на патронот на библиотека ФЕТКИН – Кавадарци, Стефан Хаџи Тефов – Феткин, беше одржана свечена академија, на која се положи свежо цвеќе на бистата на патронот, и беа доделени награди од паспишаниот литературен конкурс...
Саем на книгата 2012 – Кавадарци

Саем на книгата 2012 – Кавадарци

Во периодот од 22 до 29 октомври се одржува Саем на книгата 2012 во Кавадарци во просториите на Библиотека Феткин. Во прилог можете да погледнете фотографии од Саемот на книгата. Повеќе фотографии можете да погледнете во делот Галерија или директно...
Поетско читање во сеќавање на Томе Андов

Поетско читање во сеќавање на Томе Андов

На 9 октомври 2012 год, во просториите на Библиотека „Феткин“ -Кавадарци, во соработка со Поетски клуб „Тиквешки цветови“, се одржа поетско читање во сеќавање на Томе Андов. Промоција на поетесата Валентина Атанасова. Повеќе фотографии можете да погледнете во делот...