Изложба по повод празникот Св.Трифун

Изложба по повод празникот Св.Трифун

По повод празникот Св.Трифун, за кој се верува дека е заштитник на лозовите насади и другите посеви, од поплави и други штеточини, празник кој го слават сите православни верници, Библиотеката „Феткин“ – Кавадарци, организира изложба на литература од областа на...

Што е тоа виртуелна библиотека на Македонија?

ОД ЕДНО МЕСТО пристап до информациите во повеќе од 40 библиотеки во Македонија. Податоците ги внесуваат повеќе од 40 библиотеки во Македонија (100 врски до е-извори, 340.000 книги, 120.000 сатии, 11.000 списанија, 300 CD/DVD-а...
Проекција на цртан филм „Алиса во земјата на чудата“

Проекција на цртан филм „Алиса во земјата на чудата“

По повод 180 години од раѓањето на Луис Карол, автор на детската книга ,,Алиса во земјата на чудата,, , Библиотеката ,,Феткин,, – Кавадарци заедно со Градоначалникот и Советот на општина Кавадарци организираат проекција на цртан филм, по истоимената книга, на...
Добредојтовте на нашиот нов сајт!

Добредојтовте на нашиот нов сајт!

Добредојдовте на официјалниот сајт на библиотека „Феткин“ од Кавадарци. На ова место ќе се обидеме да ги доближиме до Вас сите новитети и настани коишто се однесуваат на нашата билиотека. Страната ќе биде редовно ажрирана со нови податоци, а исто така ќе се креира...